• 16 Φεβρουάριος 2017

Disney Cocktails: όταν το ποτό βγαίνει από παραμύθι

Της Γεωργίας Περιμένη

Από παιδιά, όλοι θα θέλαμε να πάρουμε λίγη από τη μαγεία των ηρώων της Disney. Η συλλογή «Disney Cocktails», είναι έμπνευση ενός ανεξάρτητου δημιουργού cocktails από τη Washington και περιλαμβάνει ποτά εμπνευσμένα από πριγκίπισσες και άλλους ήρωες της Disney που αγαπήσαμε αλλά και μισήσαμε. Από την Χιονάτη και την Σταχτοπούτα, ως την Cruella de Vil και τον Scar, τον «κακό» θείο του αγαπημένου μας Βασιλιά των Λιονταριών, όλοι έχουν το δικό τους cocktail. Τα συστατικά τους, είναι επιλεγμένα έτσι ώστε να ταιριάζουν απόλυτα στον χαρακτήρα στον οποίο ανήκουν και αυτό είναι εμφανές και από τα χρώματα, αλλά και από τα ονόματά τους. Είναι ιδιαίτερα και παρότι αλκοολούχα, μας θυμίζουν κάτι από την παιδική μας ηλικία. Ας δούμε μερικά…

Porcelain Warrior, ή αλλιώς το cocktail της αγαπημένης μας κινεζούλας, Mulan. Φυσικά το δικό του ποτό δεν θα μπορούσε να μην έχει και ο αγαπημένος της μικρός δράκος.

disn01

Belle of the Ball, το cocktail της πεντάμορφης, είναι πεντάμορφο και λαχταριστό όπως της αξίζει. Με συστατικά που θυμίζουν περισσότερο γλυκό, παρά ποτό, είναι αριστούργημα!

disn02

Glass Slipper, το cocktail της όμορφης Σταχτοπούτας, γαλάζιο, όπως το φόρεμα που φόρεσε στο χορό με τον Πρίγκιπα.

disn03

Sirens song, πολύχρωμο με μπλε όπως η θάλασσα, πράσινο όπως η ουρά και κατακόκκινο όπως τα μαλλιά της, με το που το δεις καταλαβαίνεις σε ποια ανήκει. Στην Ariel φυσικά.

disn04

Sleep Cycle, ένα ρομαντικό cocktail για την ρομαντική Ωραία Κοιμωμένη.

disn05

Fair Maiden, είναι το cocktail της γλυκιάς Χιονάτης, ενώ ο δημιουργός έχει μεριμνήσει φτιάχνοντας ένα ακόμη και για το δηλητηριασμένο μήλο!

disn06

Golden God, δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το cocktail του Hercules. Μεγάλο και επιβλητικό, όπως η δύναμή του. Σε αντίθεση, έρχεται το διακριτικό ποτό εμπνευσμένο από την αγαπημένη του.

disn07

Mouse Slide, αφιερωμένο στο γλυκύτατο ποντικάκι, τον Mickey. Φαίνεται πεντανόστιμο και… του μοιάζει κιόλας!

disn08

False King, για το λιοντάρι που πήγε να πάρει τη θέση του Βασιλιά. Όσο αντιπαθητικό ήταν αυτό, άλλο τόσο νόστιμο φαίνεται το αντίστοιχο cocktail.

disn09

Seeing Spots, το cocktail της μοχθηρής Cruela de Vil, δεν θα μπορούσε να μην είναι πουά.

disn10

Maleficent, σκοτεινό και κακό, όπως η ομώνυμη ηρωίδα, που καταράστηκε την Ωραία Κοιμωμένη.

disn11

banner tiki

absolut elyx