• 08 Μάρτιος 2017

Βραδιές Jazz

Της Γεωργίας Περιμένη

Τα jazz μπαράκια εξαπλώνονται όλο και περισσότερο στην πόλη, για να γίνουν μια νέα συνήθεια στη νυχτερινή ζωή. Αν σε κάποια από τις εξόδους σου έχεις funk και jazz διαθέσεις, διάλεξε ένα από τα παρακάτω στέκια της Αθήνας.

Jazz’n’Jazz

jazznjazz

Το πιο κλασσικό jazz στέκι, βρίσκεται στο Κολωνάκι. Στο εσωτερικό του κυριαρχούν jazz αντικείμενα, εξώφυλλα δίσκων, αφίσες γνωστών καλλιτεχνών, μουσικά όργανα και άλλα, που σε βάζουν κατευθείαν στο κλίμα. Δεν έχει τραπέζια, αλλά ψηλούς πάγκους, ενώ θα πρέπει να πάρεις το ποτό σου μόνος σου, καθώς είναι self service. Οι τιμές του είναι τόσο καλές, που σίγουρα δεν θα πάρεις μόνο ένα.

Δεινοκράτους 4, Κολωνάκι

τηλ: 210 7258362

Speakeasy

speakeasy

Ο κόσμος αγαπάει το ρετρό, και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι αυτό το μαγαζί είναι πάντα γεμάτο. Σε ταξιδεύει κάπου στο Μεσοπόλεμο, αφού είναι κρυμμένο και μυστικό για να θυμίσει την εποχή της ποτοαπαγόρευσης. Δεν μπορείς να πας σε αυτό το μαγαζί, αν δεν ξέρεις ακριβώς πού είναι. Δεν έχει καμία ταμπέλα, κανένα σημάδι που να δείχνει ότι είναι εκεί. Για να μπεις, πρέπει να χτυπήσεις το κουδούνι. Θα μπεις σε ένα ατμοσφαιρικό μέρος, με πολλά vintage στοιχεία, που συχνά φιλοξενεί και jazz μπάντες για αξέχαστα live.

Πλησίον Συντάγματος, Κέντρο

Café Αλάβαστρον

alavastro

Λειτουργεί εδώ και 20 χρόνια, ενώ συστήθηκε στο κοινό ως Café Asante. Από τη σκηνή του έχουν περάσει οι καλύτερες jazz μπάντες της Αθήνας και τα events του μένουν αξέχαστα. Στόχος του είναι και να διασκεδάσει το κοινό, αλλά και να αναδείξει νέα ταλέντα και καλλιτέχνες. Η είσοδος κοστίζει 3 ευρώ.

Δαμάρεως 78, Παγκράτι

τηλ: 2107560102

Half Note Jazz Club

halfnote

Η μεγαλύτερη σκηνή για jazz ρυθμούς βρίσκεται στο Μετς. Φιλοξενεί μουσικά ονόματα από όλο τον κόσμο, καλλιτέχνες από την αφρόκρεμα της jazz αλλά και μπάντες Ελλήνων καλλιτεχνών. Μπορείς να απολαύσεις ολόκληρες μουσικές παραστάσεις με είσοδο από 10 ευρώ.

Τριβωνιανού 17, Μετς

τηλ: 210 9213310

banner tiki

absolut elyx