• 27 Φεβρουάριος 2019

Pusser's Rum

 

Το Pusser's Rum είναι το μοναδικό blended ρούμι που δημιουργείται σύμφωνα με τις προδιαγραφές “Royal Navy” με μια παράδοση που κρατάει πάνω από 300 χρόνια και είναι το προϊόν των αποστακτήρων που βρίσκονται στη Guyana.

Αντίθετα με τα περισσότερα ρούμι, το Pusser's είναι φυσικό και ποτέ δεν είναι τεχνητά αρωματισμένο ή χρωματισμένο! Η μελάσα που χρησιμοποιείται προέρχεται από ζαχαροκάλαμο που καλλιεργείται στην κοιλάδα του ποταμού Demerara.
Αυτή η γεωγραφική περιοχή έχει μεγάλη φήμη για την παραγωγή και την παγκόσμια διανομή ζάχαρης από το 1600. Συχνά αναφέρεται ως "Valley of Navy Rum".

Το blend ρούμι Admiralty έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από την απόσταξη των ρούμι που πραγματοποιήθηκε σε διπλά ξύλινα pot stills, τα οποία ξεκίνησαν την παραγωγή τους το 1732.
Αν και μετεγκαταστάθηκε και ανακαινίστηκε με τα χρόνια, οι διπλοί ξύλινοι αποστακτήρες αποτελούν το θεμέλιο του Navy rum και ένα ζωτικό μέρος της διαδικασίας απόσταξης που παράγει εξαιρετικά ενισχυμένα αρώματα και γεύσεις.
Μετά την απόσταξη, το Pusser’s Rum παλαιώνει για τουλάχιστον τρία χρόνια σε καψαλισμένα δρύινα bourbon βαρέλια, προσδίδοντας επιπλέον απαλότητα και γεύση.

Το Pusser's είναι πιο δαπανηρό να παραχθεί από ένα single malt whiskey, διότι τα ξύλινα pot stills είναι πιο αργά και μόνο 60% αποδοτικά.
Η παραγωγή του Pussers διαρκεί ημέρες και εβδομάδες, όχι ώρες. Αλλά τίποτα δεν μπορεί να αγγίξει τη γεύση που το ξύλο προσδίδει στο ρούμι όταν αποστάζεται χρησιμοποιώντας τεχνικές που γνωρίζουν αιώνες.
Σίγουρα δεν θα ήταν Navy Rum και δεν θα ήταν το Pusser’s Rum. Εξακολουθεί να είναι το ίδιο ρούμι Admiralty, το γνήσιο Navy Rum, όπως ήταν για περισσότερα από 300 χρόνια!

 

 

Royal Navy style rums

 

bottle blue label 114x300

 

Pusser's Rum Original Admiralty Blend (Blue Label)

Ζάχαρη Demerara, μελάσα, αποξηραμένα φρούτα, μπαχαρικά και καραμέλα με πικάντικη επίγευση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bottle gunpowder 114x300

 

 

 

Pusser's Rum Gunpowder Proof (Black Label)

 

Έντονη μελάσα, καραμέλα, μέλι, βανίλια με δρυ, κανέλα, μοσχοκάρυδο και τζίντζερ με μακριά επίγευση.

 

 

 

 

 

 

 

pussers 750ml box 300x356

 

 

 Pusser's Rum Aged 15 Years

 Το Forbes magazine το αποκαλεί “Single Malt of Rum”, ενώ εμείς το αποκαλούμε “Liquid History”.

Το True-Aged 15 ετών είναι φτιαγμένο σε μικρές παρτίδες. Πρόκειται για ένα υπέροχο και περιορισμένο ρούμι παλαιωμένο 15 έτη, το οποίο συνεχίζει να κερδίζει βραβεία και διακρίσεις.

Νότες από ζάχαρη Demerara, μελάσα, αποξηραμένα φρούτα, μπαχαρικά και καραμέλα.

Η επίγευση είναι μακριά, ζεστή, smoothy και αξέχαστη.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Διανέμεται από την Sky Spirits

banner tiki

absolut elyx