• 20 Δεκέμβριος 2016

Κόκκινο… είχε το χρώμα των 5 ευρώ!

Της Ευτυχίας Εικοσιπεντίδου

«Κόκκινο, είχε το χρώμα του ουρανού και την αγάπη ενός τρελού», ερμήνευε πριν κάποια χρόνια ο κηδεμόνας του συγκεκριμένου τραγουδιού και σήμερα ο στίχος αυτός, με μία μικρή παραλλαγή βρίσκει καταφύγιο στον τίτλο του άρθρου.

Μακριά από τις αγάπες και τα λουλούδια του τραγουδοποιού, η φράση που τιτλοφορεί το εν λόγω κείμενο, αναφέρεται σε ένα άλλο κόκκινο «λουλούδι», το πιο ακριβό στον κόσμο. Ο λόγος, για το κόκκινο κρασί «Moneda Reserva Malbec», το οποίο διατίθεται στην τιμή των 4,37 λιρών η φιάλη.

Παραγόμενο στην κεντρική πεδιάδα της Χιλής, παραγωγής 2015, περνώντας από το απαραίτητο «τυφλό» τεστ σε ένα πάνελ με 240 ειδικούς στον μεγαλύτερο διαγωνισμό οινογνωσίας, Decanter World Wine Awards, επικράτησε σε μία λίστα που περιελάμβανε συνολικά, 16.000 κρασιά!

Οι οινογνώστες, κατέληξαν στο ότι το Χιλιανό «κόκκινο», διακρίνεται για την «εξαιρετική φρεσκάδα» και την επίγευση «γεμάτη ενέργεια», με τις νότες από «φρέσκο μαύρο φρούτο, κρεμώδες γιαούρτι βανίλιας και πιπέρι», να αναδύονται στο κάθε ποτήρι και να το κάνουν πραγματικά μοναδικό.

Εσύ είσαι έτοιμος/η να χαρείς την απόλυτη φρεσκάδα του και τη ξεχωριστή συντροφιά του στα καλοκαιρινά σου γεύματα;

krasakikalo2

banner tiki

absolut elyx