• 10 Ιανουάριος 2017

Σταγόνες…χρυσού!

Της Ευτυχίας Εικοσιπεντίδου

Πόσα λεφτά θα ήσουν διατεθειμένος/η να πληρώσεις για ένα τραπέζι με προσκεκλημένους τους αγαπημένους σου συγγενείς και φίλους; Θα τολμούσες να βάλεις τόσο βαθιά το χέρι στην τσέπη, προκειμένου να στόλιζες το τραπέζι σου με μία από τις παρακάτω «χρυσές» ετικέτες;

Henri IV Dudognon Heritage Cognac Grande Champagne

Henri IV Dudognon Heritage Cognac Grande Champagne

Πρόκειται για το ακριβότερο κονιάκ όλου του κόσμου! Ξεκίνησε να παράγεται το 1776 και παλαιώνεται μέσα σε βαρέλια για πάνω από 100 χρόνια. Η φιάλη στην οποία συσκευάζεται, είναι επενδυμένη με χρυσό 24 καρατίων και είναι διακοσμημένο με 6.500 διαμάντια. Κατασκευασμένη από τον Jose Davalos, η τιμή της ανέρχεται στα 1.946.000 δολάρια!

La Ley del Diamante Teguila

La Ley Tequila.00 jpg srz

Η φιάλη είναι κατασκευασμένη στο χέρι, μετά από συνεργασία 32 Μεξικανών τεχνιτών. Διακοσμημένη από πλατίνα και ασήμι, κοσμείται επιπλέον από 6.000 διαμάντια, με αποτέλεσμα να είναι η πιο ακριβή τεκίλα του κόσμου. Η τιμή της φιάλης είναι 1.547.880 δολάρια.

Diva Premium Vodka

Diva Vodka

Είναι κατασκευασμένη από φυσικό μεταλλικό νερό, το οποίο έχει αποσταχθεί τρεις φορές. Το μπουκάλι στο οποίο εμφιαλώνεται, είναι διακοσμημένο από πολύτιμους και ημι-πολύτιμους λίθους. Η τιμή της, μπορεί να κυμανθεί περίπου στα 1.060.000 δολάρια, ενώ μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τους πολύτιμους λίθους που θα διαλέξεις να κοσμούν το μπουκάλι σου! Η τελική της τιμή, λοιπόν, βρίσκεσαι στο χέρι σου!

Wine 1787 Chateau Lafite

chateau lafite

Πρόκειται για ένα από τα πιο παλιά κρασιά σε ολόκληρο τον κόσμο! Στην αρχή είχε αγοραστεί από τον Thomas Jefferson στην Γαλλία και είχε πουληθεί στο Λονδίνο το 1985 σε μία δημοπρασία. Πλέον, ιδιοκτήτης του είναι ένας Άγγλος συλλέκτης, ο οποίος έδωσε 160.000 δολάρια για να το αποκτήσει!

Nun’s Island, 25 Year Old Pure Post Still Whisky

Nuns Island

Θα συναντήσεις τη συγκεκριμένη ετικέτα ουίσκι στα καλύτερα μαγαζιά ποτών του κόσμου, καθότι πρόκειται για την ακριβότερη που κυκλοφορεί! Τα πρώτα μπουκάλια, διυλίστηκαν το 19ο αιώνα, ενώ το αποστακτήριο Galway έκλεισε το 1908 αφού σταμάτησε την παραγωγή του. Η τιμή της συγκεκριμένης φιάλης, ανέρχεται στην τιμή των 194.660 δολαρίων.

Wray and Nephew Rum

Nephew Rum

Φτιαγμένο από τους Τζαμαϊκανούς αποστάκτες Wray και Nephew, εμφιαλώθηκε τη δεκαετία του ΄40, ενώ χρονολογείται από το 1915. Αποτελείται από ένα μείγμα διάφορων ρούμι και σε όλο τον κόσμο υπάρχουν μόνο 4 μπουκάλια το κόστος των οποίων ανέρχεται στα 50.630 δολάρια το ένα!

Perrier Jouet 2000 Belle Epoque

most expensive champaigne Perrier Jouet

Ήταν ο πρώτος οίκος που κυκλοφόρησε ξηρή σαμπάνια, όπως και τη συγκεκριμένη, σε περιορισμένη όμως κυκλοφορία. Η φιάλη της κοστίζει 50.000 ευρώ και είναι διακοσμημένη με τα ευρέως γνωστά λουλούδια του οίκου!

Νερό Kona Nigari

Kona Nigari

Παρασκευάζεται στην Ιαπωνία, με υψηλή περιεκτικότητα σε ανόργανα άλατα. Προερχόμενο από τις θάλασσες της Χαβάης, λέγεται ότι έχει και ιαματικές ιδιότητες! Με 20 ευρώ το μπουκαλάκι βέβαια, δεν ξέρω κατά πόσο θα γίνετε καλά!

banner tiki

absolut elyx