• 20 Ιανουάριος 2017

Θύμισέ μου το όνομά σου!

Της Ευτυχίας Εικοσιπεντίδου

Δεν είσαι τύπος που μεθάς και όταν μεθάς δεν σου αρέσει να χάνεις τον έλεγχο; Τι συνέβη όμως χτες και ήρθαν τα πάνω- κάτω; Ήπιες παραπάνω από όσο έπρεπε ή αυτό το ένα ποτήρι σαμπανιζέ κρασί που κρατούσες όλη τη νύχτα στα χέρια σου ήταν αρκετό για να κάνει τη ζημιά;

Δες παρακάτω, τι θα ήταν καλύτερο να πιείς και τι να αποφύγεις στην επόμενη έξοδό σου, προκειμένου να γλιτώσεις τα οχτάρια στο δρόμο της επιστροφής προς το σπίτι!

Μπράντι

Σύμφωνα με διάφορες μελέτες που έχουν γίνει κατά καιρούς, το μπράντι μπορεί να προκαλέσει τη χειρότερη μέθη, αφού έχει πολύ υψηλά επίπεδα μεθανόλης!

Κόκκινο κρασί, Ρούμι, Ουίσκι

Όσον αφορά άλλες μελέτες αυτή τη φορά σχετικές με τα κόκκινα κρασιά, υποστηρίζουν ότι όσα προέρχονται από χώρες που παρουσιάζουν μικρές κλιματικές αλλαγές και μπορεί να επηρεάσουν σημαντικά την ποιότητά τους, είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσουν χειρότερη μέθη από εκείνα που έχουν προέλθει από άλλη σοδειά. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το αρρενωπό ρούμι και ουίσκι, τα οποία εάν καταναλωθούν σε μεγάλες ποσότητες και χωρίς μέτρο, μπορούν να χάσουν το γόητρο και την «εξουσία» που κατέχουν μέσα σε μία κάβα!

Σαμπάνια, Λευκό κρασί

Όσο παιχνιδιάρικες και ακίνδυνες μπορεί να μας φαίνονται οι φυσαλίδες μέσα στο μακρόστενο ποτήρι, άλλο τόσο μπορούν να γίνουν επικίνδυνες, καθώς ευνοούν την μεγαλύτερη και ταχύτερη απορρόφηση αλκοολών από τον οργανισμό μας. Το λευκό κρασί από την άλλη μεριά, αν και δεν περιέχει τις χαριτωμένες φυσαλίδες, μπορεί να μεθύσει πολύ εύκολα αυτόν που θα το κατεβάσει σαν νεράκι! Με σύνεση, λοιπόν!

Πιείτε άφοβα!

  1. Βότκα
  2. Τζιν
  3. Τεκίλα
  4. Τσίπουρο

Όσο περίεργη κι αν σας φαίνεται η παραπάνω λίστα, την συνιστούν οι περισσότεροι bartenders και ειδικοί ποτών, αφού όπως υποστηρίζουν εάν καταναλωθούν σκέτα, περιέχουν λιγότερες τοξίνες, θειώδη χαρακτηριστικά (κόκκινα κρασιά) και πτητικά συστατικά (ουίσκι, μπράντι), υπεύθυνα για το γνωστό σε όλους μας hangover!

banner tiki

absolut elyx