• 28 Ιανουάριος 2017

Όταν πίνει ένας άντρας

Της Γεωργίας Περιμένη

Η ιστορία αποδεικνύει, ότι ακόμη και οι μεγαλύτερες προσωπικότητες, άνθρωποι που έχουν αφήσει το δικό τους στίγμα στην ιστορία, έχουν και τις αδυναμίες τους. Το αλκοόλ είναι ένα πάθος που κυρίευσε πολύ σπουδαίους ανθρώπους της διανόησης, αλλά και όχι μόνο. Ο καθένας βέβαια, με τη δική του προσωπική αδυναμία. Ορισμένοι το πήγαν και λίγο παραπέρα, φτιάχνοντας δικές τους παραλλαγές γνωστών ποτών. Ας δούμε 4 διάσημους άντρες και τις αγαπημένες τους… αλκοολικές αμαρτίες!

Charles Bukowski

bukowski

Το ποτό στο ποτήρι του έρεε με αφθονία. Δεν είχε ιδιαίτερο πρόβλημα στην επιλογή ποτού, αφού του άρεσαν όλα. Αδυναμία του όμως ήταν ένα ποτήρι υποβρύχιο με ουίσκι και μπύρα.

Οscar Wilde

wild

Χωρίς νερό μπορούσε, χωρίς ένα apsendi την ημέρα, όχι! Τόση αγάπη του είχε, που το ανέφερε και σε φιλοσοφικό του ρητό. «Μετά από ένα ποτήρι, βλέπεις τον κόσμο όπως θα ήθελες. Όσο περνάει η επίδραση τον βλέπεις όπως δεν είναι και τελικά βλέπεις την πραγματικότητα. Και αυτό πονάει», έλεγε.

Εrnest Hemingway

hemingway

Γνωστός για το πάθος του με το ποτό, καθώς λάτρευε το cocktail με βάση το ρούμι. Όχι όπου και όπου όμως. Είχε ιδιαίτερη προτίμηση, αφού έπινε το συγκεκριμένο ποτό μόνο σε συγκεκριμένο bar, ονόματι La Bodeguita del Medio στην Αβάνα. Προς τιμήν του δημιουργήθηκε το Hemingway Daquiri.

George Clooney

clooney

Τεκίλα, τεκίλα και πάλι τεκίλα για τον αγαπημένο γόη του κινηματογράφου. Τόσο πολύ την αγαπάει που έχει τη δική του εταιρεία παραγωγής, ενώ στο bachelor πάρτι του μετέφερε στο Κόμο της Ιταλίας 400 καφάσια, όπου το καθένα είχε μέσα 6 μπουκάλια.

banner tiki

absolut elyx