• 24 Ιανουάριος 2017

Το ποτό…του Μάη!

Της Ευτυχίας Εικοσιπεντίδου

mais 01Όλοι θα θυμάστε ή έστω μπορείτε να φανταστείτε το κορίτσι του Μάη, με ένα λουλουδένιο στεφάνι στα μαλλιά να τρέχει αμέριμνη με ένα αέρινο φόρεμα και να ευχαριστιέται την εποχή!

Κάντε τώρα εικόνα την αίσθηση αυτή, μέσα σε ένα μπουκάλι λικέρ, όπως τόλμησε η Amforeus Hellas με το Amaro Montenegro..

Αποτελεί μία ιταλική δημιουργία του 1885 στην Μπολόνια, συνιστώντας ένα κατεξοχήν παραδοσιακό amaro, έμπνευση του διάσημου οινοπνευματοποιού και βοτανολόγου Stanislao Cobianch.

Θεωρείται ως το πρώτο ιταλικό φυσικό εκχύλισμα τύπου αμάρο, χάρη στην αρχική παραδοσιακή του συνταγή, η οποία παραμένει αναλλοίωτη αλλά και μυστική με το πέρασμα των χρόνων! Λαμβάνεται από την εκχύλιση σε καθαρή αλκοόλη 40 και πλέον βοτάνων, ενώ στη συνέχεια παλαιώνεται και ωριμάζει μέσα σε βαρέλια και φιάλες.

Πέρα από το αλκοόλ, περιλαμβάνει ζάχαρη, μέλι, μελάσα, διάφορα είδη μπαχαρικών και φαρμακευτικών φυτών όπως το μοσχοκάρυδο, φρέσκο κόλιαντρο, βανίλια, φλούδα πορτοκαλιού και μανταρινιού, κόκκινο κεράσι και ένα μαύρο ινδικό τσάι, το Pekoe!

Σε έναν άψογο μεταξύ τους συνδυασμό, όλα αυτά τα υλικά δημιουργούν ένα γλυκό στη γεύση ποτό, με ελαφρώς πικρό φινίρισμα. Χάρη στα βότανα που περιέχει, αποκτά ένα ελαφρύ καφέ χρώμα, με αποχρώσεις του χαλκού!

Την μοναδικότητά του, τίμησε η International Review of Spirits Award (Διεθνής Επιθεώρηση Αλκοολούχων Ποτών) με το Χρυσό Μετάλλιο, η οποία μεταξύ άλλων χαρακτήρισε το Amaro Montenegro, «ως ένα βαθιά αρωματισμένο, υψηλής ποιότητας χωνευτικό»!

Νομίζω, λοιπόν, ότι ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε το νούμερο ένα Amaro στον κόσμο! Σκέτο, με πάγο, με σόδα, ζεστό ή αναμεμειγμένο σε χυμούς και cocktails, είναι έτοιμο να συντροφεύσει τα βράδια σας! Απλώς, δώστε του την ευκαιρία!

banner tiki

absolut elyx