• 04 Μάρτιος 2017

Monin Flavor Academy and tasting techniques: ταξίδι στη γευσιγνωσία

Ένα από τα πρώτα πράγματα που μας κάνει να θέλουμε να δοκιμάσουμε κάτι, είναι η μυρωδιά του. Η δύναμή της έλκει και σαγηνεύει, είτε πρόκειται για φαγητό, είτε για ποτό. Στη συνέχεια, έρχεται η γεύση για να κορυφώσει την εμπειρία της γευσιγνωσίας. Ποια είναι όμως τα μυστικά που αυτή κρύβει;

Ο βραβευμένος sommelier και ιδρυτής της Genius in Gastronomy, Γιώργος Λούκας έλυσε τα ερωτήματα μας στο Monin Flavor Academy and tasting techniques και μας ανέλυσε πώς η όσφρηση συνδέεται με τη γεύση, δημιουργώντας ένα άριστο αποτέλεσμα. Δοκιμάσαμε κάθε λογής φρούτα και μπαχαρικά και μάθαμε τον τρόπο με τον οποίο αυτά μετατρέπονται σε έλαια, σιρόπια και λικέρ για να μας χαρίσουν μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Φρούτα και λουλούδια γίνονται λικέρ, πουρέδες και σιρόπια. Στη συνέχεια, μπαίνουν σε μπουκαλάκια - θησαυρούς των δύο αισθήσεων, γεύσης και όσφρησης.

Ταυτόχρονα, ο ικανός bartender Παναγιώτης Καναβέτας μας εξήγησε πώς αυτά τα υλικά χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία γευστικών και ιδιαίτερων cocktails.

Ο Γιώργος Λούκας, επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις για το μέλλον, αφού μέσα στη χρονιά θα πραγματοποιήσει κύκλο σεμιναρίων, σε συνεργασία με τη Monin, για να μας μυήσει στα αποστάγματα, τα cocktails και την εμπειρία της γευσιγνωσίας γενικότερα.

Βρείτε όλα τα προϊόντα στα

www.skyspirits.gr

Facebook: skyspiritscompany

banner tiki

absolut elyx