• 27 Φεβρουάριος 2017

Πάμε για μπύρα;

Της Γεωργίας Περιμένη

Έρχεται καρναβάλι, αλλά εσύ έχεις όρεξη για κάτι πιο χαλαρό και θες να αποφύγεις τα ξέφρενα πάρτι μέχρι το πρωί; Μια καλή ιδέα είναι να πάρεις τους φίλους και να πάτε σε μια όμορφη μπυραρία και να διασκεδάσετε με τον δικό σας τρόπο. Δες εδώ 4 τέλειες μπυραρίες που θα βρεις στην Αθήνα.

Beerology

beerology

Η ζεστή της ατμόσφαιρα και η διακόσμηση κλασσικής μπυραρίας με το ξύλο να κυριαρχεί είναι αυτά που σε κερδίζουν με την πρώτη ματιά. Στον κατάλογο, 90 ετικέτες και 14 βαρέλια μπύρας σε περιμένουν να τις δοκιμάσεις, πάντα με τη συνοδεία καλού φαγητού. Σπεσιαλιτέ του μαγαζιού το κότσι, ιδανική λιχουδιά για να συνοδέψεις μια δροσερή μπύρα, ενώ στο μενού θα βρεις και πλούσιες ποικιλίες.

Ηρώων Πολυτεχνείου 4α, Ηλιούπολη

Τηλ: 21 1184 8866

Barrel House

barel house

Τα πάντα γύρω σου σε αυτό το μαγαζί θυμίζουν μπύρα. Χαρακτηριστικό της μια μεγάλη μπάρα που φέρνει στο νου κάτι από saloon στην Άγρια Δύση. Ο τέλειος χώρος της απογειώνεται με τη rock, jazz και soul μουσική που παίζει. Ενίοτε μάλιστα διοργανώνει και μουσικά live! Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε 80 ετικέτες μπύρας (δύσκολη η επιλογή), ενώ σαν γνήσια γερμανική μπυραρία δεν θα μπορούσε να μην έχει ποικιλίες αλλαντικών, τυριών, γευστικά κρεατικά, λουκάνικα και άλλες λιχουδιές, που δεν θα ξέρεις ποια να διαλέξεις.

Ελευθερίου Βενιζέλου 36, Αργυρούπολη

Τηλ: 21 0960 6060

Βeer Academy

beer academy

Πασίγνωστη και όχι αδίκως, αυτή η μπυραρία ξεκίνησε να λειτουργεί το 1993 στο κέντρο της Αθήνας, για να εξαπλωθεί αργότερα σε άλλες περιοχές της Αττικής και όχι μόνο. Σερβίρει πάνω από 200 ετικέτες μπύρας από όλο τον κόσμο και ξεχωριστές γεύσεις. Μάλιστα ο άνθρωπος που δημιούργησε την συγκεκριμένη «Ακαδημία Μπύρας», ταξίδεψε σε 12 χώρες της Ευρώπης για να εμπνευστεί από άλλες μπυραρίες και από τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν. Με εφόδιο τις προσωπικές του εμπειρίες, δημιούργησε αυτή την εξαιρετική μπυραρία που αργότερα έγινε αγαπητή σε όλους.

Στουρνάρη 29, Αθήνα

Τηλ: 21 0381 6962

Καρελλά 45, Χαλάνδρι

Τηλ: 2106817170

Σοφ.Βενιζέλου & Μίνωος, Παραλιακή, Ηράκλειο Κρήτης

Τηλ: 281052844

Arch Beer House

arch

Με παρείστικη ατμόσφαιρα, rock ρυθμούς και διακόσμηση, ο ζεστός χώρος του Arch Beer House έχει γίνει πια στέκι στα δυτικά προάστια. Στην διακόσμηση κυριαρχεί η πέτρα και το ξύλο, ενώ γύρω σου θα δεις κάδρα με διάσημους τραγουδιστές της rock σκηνής. Στον κατάλογο, 150 ετικέτες και 19 drafts που μπορείς να συνοδεύσεις με διάφορα πιάτα όπως ποικιλίες κρεατικών, ή ακόμη και burger.

Εθνικής Αντιστάσεως 91, Περιστέρι

Τηλ: 210 5752992

banner tiki

absolut elyx