• 21 Σεπτέμβριος 2016

Nikka Perfect Serve 2016: Ο πιο «δυνατός» διαγωνισμός bartending έρχεται στην Αθήνα

Το Nikka Perfect Serve βασίζεται σε μια ιαπωνική φιλοσοφία, το Ichi-go Ichi-e: «μια συνάντηση, μια μοναδική εμπειρία που δεν επαναλαμβάνεται και που θα εξιτάρει όσους ασχολούνται με τον μαγικό κόσμο του bartending».

Την 1η Νοέμβρη 2016 οι έλληνες bartenders θα έχουν την δυνατότητα να συμμετάσχουν στον προκριματικό διαγωνισμό Ελλάδας του Νikka Perfect Serve.

Η διαφορά του Νikka Perfect από τους άλλους bartending διαγωνισμούς έγκειται στο γεγονός ότι οι διαγωνιζόμενοι πέρα από τα ξεχωριστά cocktails που θα παρουσιάσουν θα πρέπει να κερδίσουν τους κριτές με την ευγενική τους συμπεριφορά, την φιλοξενία και τον γνήσιο χαρακτήρα τους.

Συγκεκριμένα, για 15 λεπτά οι bartenders θα προσπαθήσουν να σερβίρουν τα cocktails τους σε 3 κριτές ταυτόχρονα σε ένα σκηνικό πραγματικού bar, όπου ο κάθε κριτής μέσω role- play θα υποδύεται έναν πελάτη.

Οι δύο πρώτοι κριτές θα ζητήσουν από τον διαγωνιζόμενο να δημιουργήσει ένα cocktail βάσει τον χαρακτήρα του πελάτη που παριστάνει ο καθένας και έπειτα ο τρίτος κριτής θα ζητήσει ένα ουίσκι, μεταξύ των 5 διαθέσιμων Nikka Whisky, το οποίο, θα επιλέξει ο bartender (πιο του ταιριάζει καλύτερα και πως θα του το σερβίρει), σύμφωνα με τον ρόλο που ενσαρκώνει.

Οι bartenders θα πρέπει να εκμαιεύσουν όλη την μαεστρία τους για να δημιουργήσουν το πιο πρωτότυπο και ξεχωριστό cocktail που θα βασίζεται σε χειροποίητα προϊόντα και σε ένα υπέροχο glass – styling που θα παρασύρει τους κριτές. Ωστόσο, βασικό ρόλο για τον νικητή του διαγωνισμού θα παίξει και η κατάλληλη συμπεριφορά του bartender απέναντι στον κριτή-πελάτη.

Ο νικητής θα έχει την δυνατότητα να εκπροσωπήσει την χώρα του στους ευρωπαϊκούς τελικούς στις 28 Νοεμβρίου 2016. Ενώ, αντίστοιχα ο νικητής και ο επιλαχών του ευρωπαϊκού τελικού θα ταξιδέψουν μέχρι το Τόκυο, όπου θα ζήσουν την εμπειρία ενός απίστευτου bartending και θα επισκεφτούν από κοντά τα διάσημα αποστακτήρια Nikka: Yoichi and Miyagikyo.

Ένας διαγωνισμός bartending με δυνατή προσωπικότητα… για δυνατούς bartenders…

http://www.nikkawhisky.eu/mixology/perfect-serve/

banner tiki

absolut elyx