• 06 Φεβρουάριος 2018

CULTURE OF SCOTCH WHISKY

του Κώστα Καπερώνη,

H πρώτη φορά που γεύτηκα το scotch whisky, ήταν σε ένα ταξίδι μου στην Σκωτία, το 1992, στον παραμυθένιο αυτόν τόπο που το δημιούργησε. Ήμουν στο Εδιμβούργο, στο εμβληματικό “The Sheep Heid Inn”, ένα μπαρ με χαμηλό φωτισμό και μια τεράστια συλλογή από μπουκάλια whisky να με περιβάλλει. Ακόμα θυμάμαι την εμπειρία της πρώτης γεύσης. Αργότερα, θέλησα να το δοκιμάσω και ως βάση cocktail, ξεχωρίζοντας το Rob Roy, που από τότε έγινε το αγαπημένο μου.

Πάντα με ενθουσίαζε η ιδέα να το δοκιμάσω και μάλιστα σαν επισκέπτης στην χώρα που γεννήθηκε, αφού έχοντας διαβάσει λίγα λόγια για αυτό, συνειδητοποίησα ότι δεν πρόκειται για ένα απλό ποτό, αλλά για μια ολόκληρη μαγεία. Αυτό που μου κέντρισε περισσότερο το ενδιαφέρον, ήταν η διαδικασία της παλαίωσης, που τελικά αποδεικνύει ότι όλα στη ζωή θέλουν το χρόνο τους για να γίνουν όπως πρέπει.
Στο βιβλίο αυτό θελήσαμε να παρουσιάσουμε ένα προϊόν που είναι εθνική κληρονομιά, να μιλήσουμε για την ιστορία και την μαγική διαδικασία παραγωγής του, να ταξιδέψουμε στο χρόνο.

Κάστρα, γκάιντες, μύθοι και φυσικά...whisky! To Culture of Scotch Whisky είναι μια premium luxury έκδοση που αναλύει την σκωτσέζικη κουλτούρα και την ιστορία του Scotch Whisky. Σε αυτό το βιβλίο, θα βρείτε τα πάντα για το αυθεντικό, scotch whisky. Θα ξεκινήσετε ένα ταξίδι στο χρόνο, από την ιστορία του, την διαδικασία παραγωγής, τα μέρη από τα οποία προήλθε, τα ιδιαίτερα στοιχεία και τους λαϊκούς μύθους με τους οποίους συνδέεται, τα διασημότερα και ακριβότερα δημιουργήματα whisky, για να φτάσετε στο παρόν με 27+1 κλασσικές και twisted συνταγές cocktails με scotch whisky από κορυφαίους έλληνες bartenders που το απογειώνουν.

Ελπίζω να απολαύσετε το βιβλίο, σαν ένα ποτήρι αυθεντικού scotch whisky.

 

Κυκλοφορεί αποκλειστικά στα PUBLIC LOGO  από την Gl publications

Αγορασέ το ΕΔΩ  www.public.gr

 

banner tiki

absolut elyx