• 25 Σεπτέμβριος 2016

Τo μεγαλύτερο μουσείου κρασιού στο κόσμο

Βρίσκεται στο Μπορντό της Γαλλίας και  μετά από επτά χρόνια εργασιών άνοιξε τις πόρτες του για το κοινό την 1η Ιουνίου.

Οι Anouk Legendre και Nicolas Desmazières, του γαλλικού αρχιτεκτονικού γραφείου XTU, είναι οι  σχεδιαστές αυτού  του εντυπωσιακού  κτιρίου  για να είναι ένας «χώρος που διαμορφώνεται από τα σύμβολα της ταυτότητας: δύσβατο κλήμα και το κρασί που στροβιλίζεται σε ένα ποτήρι…». Εκτείνεται σε 14.000 τ.μ. και το ύψος του φτάνει τα 55 μέτρα ενώ στην κάβα του βρίσκονται  14.000 φιάλες κρασιού, τις οποίες έχουν επιλέξει διάσημοι σομελιέ και οινολόγοι. Φυσικά δεν περιλαμβάνει μόνο γαλλικό κρασί αφού  στο τελευταίο όροφο θα βρούμε  800 ετικέτες από 80 διαφορετικές χώρες, ανάμεσα στις οποίες είναι  και η Ελλάδα.

Στους χώρους του στεγάζονται εκτός από  το μουσείο του κρασιού, αμφιθέατρο, αίθουσα προβολών και  ειδικά διαμορφωμένοι χώροι για εκθέσεις, διαλέξεις, προβολές και διάφορες  δράσεις  σχετικά με το κρασί και την περιοχή του Μπορντό. Επιπλέον, το πολιτιστικό αυτό κέντρο οίνου   ολοκληρώνετε με εστιατόρια,  wine bars, μπουτίκ, χώρους ανάπαυσης, αναγνωστήριο και κήπους ενώ  στο 8ο πάτωμα,  μπορεί κανείς  να χαλαρώσει  βλέποντας την πανοραμική θέα και  πίνοντας κάποιο από τα καλύτερα κρασιά του κόσμου.

Η τιμή του εισιτηρίου ανέρχεται στα 20 ευρώ ενώ στο  πάρκο του μουσείου  αξίζει να απολαύσετε τη βαρκάδα, που μιμείται το ταξίδι ενός εμπόρου κρασιού σε όλο τον κόσμο.

banner tiki

absolut elyx